Τουρκία: Ξεκινά ο «επαναπατρισμός» των συλληφθέντων τζιχαντιστών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Ξεκινά ο «επαναπατρισμός» των συλληφθέντων τζιχαντιστών
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.201 μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησε η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Η είδηση έρχεται έπειτα από την προειδοποίηση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών την περασμένη εβδομάδα, ότι η Άγκυρα θα προχωρούσε σε αυτή την κίνηση, ακόμη και αν είχε αφαιρεθεί η υπηκοότητα των κρατουμένων.

«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου». Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιές χώρες ή με ποιόν τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι στις τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.201 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ η Τουρκία έχει συλλάβει 287 ενόπλους στη Συρία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider