Σε νέες εκλογές στη Βολιβία συμφώνησε ο Μοράλες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε νέες εκλογές στη Βολιβία συμφώνησε ο Μοράλες
Η νίκη του Μοράλες τον περασμένο μήνα πυροδότησε ευρύτατες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, συμφώνησε σήμερα στη διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών, μετά την έκθεση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών που βρήκε σοβαρές παρατυπίες στις εκλογές της 20ης Οκτωβρίου, στις οποίες είχε νικήσει ο αριστερός ηγέτης.

Η νίκη του Μοράλες τον περασμένο μήνα πυροδότησε ευρύτατες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα καθώς υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα. Αμφιβολίες δημιουργήθηκαν για τη νίκη του από τον πρώτο γύρο όταν η ηλεκτρονική δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων από την καταμέτρηση των ψήφων διακόπηκε ξαφνικά για ένα διάστημα.

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) συνέστησε σήμερα να διεξαχθούν νέες εκλογές στη Βολιβία και στην προκαταρκτική έκθεσή του για τις εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα τον περασμένο μήνα αναφέρει πως είναι στατιστικά απίθανο ο πρόεδρος Έβο Μοράλες να εξασφάλισε τη διαφορά του 10% που απαιτούνταν για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΟΑΚ εξέδωσε την προκαταρκτική έκθεσή του αφού ήλεγξε την ψηφοφορία της 20ης Οκτωβρίου αναφέροντας ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα.

Ο Μοράλες, είπε επίσης σε συνέντευξη Τύπου σήμερα πως θα αντικαταστήσει το σώμα των εκλεκτόρων στη χώρα, μια υπηρεσία που έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις μετά την ανεξήγητη απόφασή του να σταματήσει την καταμέτρηση ψήφων, που ήταν και το γεγονός που προκάλεσε την έρευνα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών διότι υπήρξαν κατηγορίες για απάτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider