Στο στόχαστρο της Ουόρεν η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο της Ουόρεν η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς
«Εάν θα έπρεπε να πληρώσω 20 δισ, εντάξει. Όμως, εάν μου πείτε ότι πρέπει να πληρώσω 100 δισεκατομμύρια δολάρια; Τότε, θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι πόσα θα μου μείνουν», εξήγησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Την επιβολή ενός φόρου στις πολύ μεγάλες περιουσίες έχει αναγάγει σε κεντρικό πυλώνα της εκστρατείας της η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν με τον Μπιλ Γκέιτς να είναι ένα από τους στόχους της.

Η γερουσιαστής μπορεί να του έχει υποσχεθεί πως δεν θα του επιβάλλει φόρο 100 δισ. δολάρια, αλλά ο συνιδρυτής της Microsoft γνωρίζει πως θα πρέπει να καταβάλει πολύ περισσότερα στο αμερικανικό κράτος, εάν εκείνη εκλεγεί πρόεδρος το 2020.

«Έχω πληρώσει περισσότερα από 10 δισ. σε φόρους, έχω πληρώσει περισσότερους φόρους από τον οποιονδήποτε» υποστήριξε ο επιχειρηματίας που διεκδικεί μαζί με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και την οικογένεια του Μπερνάρ Αρνό, του ιδιοκτήτη της LVMH, την πρωτιά στην κατάταξη για τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο.

«Εάν θα έπρεπε να πληρώσω 20 δισ, εντάξει. Όμως, εάν μου πείτε ότι πρέπει να πληρώσω 100 δισεκατομμύρια δολάρια; Τότε, θα πρέπει να αρχίσω να σκέφτομαι πόσα θα μου μείνουν», εξήγησε.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στη δεύτερη θέση των παγκόσμιων περιουσιών με 107 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Γκέιτς, αμφιβάλλοντας εάν η Ουόρεν διαθέτει ανοικτό πνεύμα", διερωτήθηκε επίσης «εάν θα δεχόταν απλά να καθίσει με κάποιον που έχει πολλά χρήματα».

«Έχω πάντα την επιθυμία να γνωρίζω άλλους ανθρώπους, ακόμα κι όταν έχουμε διαφορετικές απόψεις», απάντησε σύντομα η γερουσιαστής στο Twitter.

«Εάν βρούμε την ευκαιρία, θα ήθελα πολύ να σας εξηγήσω πόσο φόρο ακριβώς θα πληρώνατε βάσει του φόρου μου επί των μεγάλων περιουσιών (υπόσχομαι ότι δεν θα είναι 100 δισ. δολάρια)», συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider