Brexit μέχρι τον Ιανουάριο «υπόσχεται» ο Μπόρις Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit μέχρι τον Ιανουάριο «υπόσχεται» ο Μπόρις Τζόνσον
Ο ηγέτης των Συντηρητικών χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές «τις σημαντικότερες σε μια γενιά» και έβαλε το Brexit ψηλά στην ατζέντα.

Να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας σε μια προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές «τις σημαντικότερες σε μια γενιά» και έβαλε το Brexit ψηλά στην ατζέντα.

«Είναι υπέροχο που βλέπω εδώ τόσους πολλούς από εσάς (...) στην έναρξη αυτών που νομίζω ότι είναι οι σημαντικότερες εκλογές που έχει οργανώσει η χώρα μας εδώ και μια γενιά», είπε στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι εφόσον κερδίσει αυτές τις εκλογές θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας αποχώρησης από τη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να ολοκληρωθεί το Brexit τον Ιανουάριο «και να αφήσουμε την αβεβαιότητα πίσω μας», όπως είπε.

Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου αφού το Κοινοβούλιο συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τρία χρόνια βαθιά διαφωνίας αναφορικά με το Brexit που έχει πλήξει την πίστη των επενδυτών στη σταθερότητα της πέμπτης μεγαλύτερης οικονομίας και έχει ζημιώσει τη διεθνή θέση της Βρετανίας.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί του Τζόνσον έχουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των Εργατικών, αλλά οι εκλογολόγοι προειδοποιούν ότι το κλίμα είναι ασυνήθιστα ευμετάβλητο. Οι έρευνες έδειχναν ότι η προκάτοχός του, η Τερέζα Μέι, είχε τεράστιο προβάδισμα για τις πρόωρες εκλογές του 2017, στις οποίες απλά εξανεμίστηκε η κοινοβουλευτική της αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider