Βρετανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 συλληφθέντες για το φορτηγό με τους 39 νεκρούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 συλληφθέντες για το φορτηγό με τους 39 νεκρούς
Χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του φορτηγού, του 25χρονου Μορίς Ρόμπινσον.

Ελεύθερα με εγγύηση αφέθηκαν τα τρία πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα για τον θάνατο 39 ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Έσσεξ στη νότια Αγγλία.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία αφέθηκε επίσης ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομία.

Χθες απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του φορτηγού, του 25χρονου Μορίς Ρόμπινσον, για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, λαθραία διακίνηση ανθρώπων, υποβοήθηση της παράτυπης μετανάστευσης και ξέπλυμα χρημάτων. Τη Δευτέρα θα παρουσιασθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δείγματα DNA από την αστυνομία στο Βιετνάμ

Η αστυνομία στο Βιετνάμ πήρε σήμερα δείγματα τριχών και αίματος από συγγενείς ανθρώπων που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των 39 που έχασαν τη ζωή τους στο πίσω μέρος ενός φορτηγού την περασμένη εβδομάδα κοντά στο Λονδίνο, δήλωσαν μέλη των οικογενειών τους.

Οι βιετναμέζικες αστυνομικές αρχές θέλουν να έχουν στην κατοχή τους το DNA των συγκεκριμένων ανθρώπων, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι σχετικές έρευνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider