Δωρεά 7 εκατ. δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν για την ίδρυση δύο ιατρικών κλινικών (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεά 7 εκατ. δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν για την ίδρυση δύο ιατρικών κλινικών (vid)
Η δωρεά του Μάικλ Τζόρνταν για τις δύο κλινικές στην πόλη Σάρλοτ ξεπερνά τα 7 εκατ. δολάρια.

Την ίδρυση δύο κλινικών ιατρικών υπηρεσιών μέχρι το τέλος του 2020 υποσχέθηκε ο θρύλος του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, οι οποίες θα λειτουργήσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την «Novant Health Michael Jordan Family Clinic on Freedom Drive» η οποία άνοξε και λειτουργεί ήδη, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και μία ακόμα κλινική ιατρικών υπηρεσιών που θα χτιστεί στην ίδια πόλη. Η συνολική αξία των δύο κλινικών ξεπερνά τα 7 εκατ. δολάρια.

«Μπορώ να εκφράσω μόνο ευγνωμοσύνη για αυτά που δεν μπορώ να ξεπληρώσω ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Τζόρνταν, στην τελετή εγκαινίων, αναφερόμενος στην πόλη από όπου κατάγεται, Σάρλοτ.

Ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία του να προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις οικογένειες που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το υψηλό κόστος.

Οι δύο νέες κλινικές θα προσφέρουν βασική ιατρική κάλυψη, κοινωνική εργασία, κάλυψη στοματικής υγιεινής και φυσικοθεραπεία, μεταξύ άλλων, ενώ αναμένεται να προσφέρουν υπηρεσίες σε 35.000 ανθρώπους, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ιδιοκτήτης των «Charlotte Hornets» έχει περιουσία που ξεπερνά τα 1,9 δισ. δολάρια και τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στην πόλη με πολλές χορηγίες και φιλανθρωπικές ενέργειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider