Σκόπια: Πολιτική «θύελλα» μετά το βέτο της Γαλλίας για ένταξη στην ΕΕ – Σκέφτεται παραίτηση ο Ζάεφ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκόπια: Πολιτική «θύελλα» μετά το βέτο της Γαλλίας για ένταξη στην ΕΕ – Σκέφτεται παραίτηση ο Ζάεφ
Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στα Σκόπια μετά το νέο βέτο της Γαλλίας και τη μη επίτευξη συμφωνίας για την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις κυβερνητικές διαβουλεύσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, ενώ υπάρχουν και σκέψεις παραίτησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Βέβαια ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, κληθείς να σχολιάσει το αδιέξοδο τόνισε ότι ζήτησε στον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονάις να μην παραιτηθεί καθώς λίγοι μήνες αναμονής ακόμα δεν είναι αιωνιότητα για μια ευρωπαϊκή διαδικασία.

«Μίλησα με τον Ζόραν Ζάεφ πριν από τη συνεδρίαση και του είπα να μην παραιτηθεί γιατί έχει κάνει πολλή δουλειά και ακόμα υπάρχουν αρκετά να γίνουν» είπε ο Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι όλοι στη Β. Μακεδονία είναι αρκετά ευαίσθητοι όσον αφορά στην ενσωμάτωση στην ΕΕ, καθώς έγιναν πολλές προσπάθειες στη χώρα.

«Η λύση για της δύο χώρες αναβλήθηκε για το Μάιο» κατέληξε ο Μπορίσοφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider