Ο Τζουνέιτ Οζντεμίρ, που μεταφέρθηκε στον «Πορθητή» με ελικόπτερο από την Αττάλεια, αναφέρει ότι το πλοίο εργάζεται αδιάκοπα στην ανατολική Μεσόγειο 24 ώρες τη μέρα και επτά μέρες την εβδομάδα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος λέει επίσης στο ρεπορτάζ του για τα χαρακτηριστικά του «Πορθητή», που όπως υποστηρίζει έχει έναν πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και από εκείνο το σημείο μπορεί να φτάσει στα 3.000 μέτρα. Μάλιστα όπως αναφέρει το γεωτρύπανο μπορεί να συνεχίσει τις εργασίες και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ακόμα το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, σημειώνει ότι ο «Πορθητής», συνοδεύεται 24 ώρες το 24ωρο εναλλάξ από τουρκικά πολεμικά πλοία και δείχνει πλάνα της φρεγάτας «Γκαζιαντέπ». Ταυτόχρονα δείχνει κι ένα ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που ο δημοσιογράφος κάνει το ρεπορτάζ.

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί τότε η Τουρκία τότε ή θα το πάρει ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει “ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;: και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», δηλώνει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Πηγή: Reader.gr