Θα συναντηθεί τελικά ο Ερντογάν με τον Πενς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα συναντηθεί τελικά ο Ερντογάν με τον Πενς
O διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε πως ο Ερντογάν, «προβλέπει να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία».

Επικαιροποιήθηκε τελικά η συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο οποίος αναχωρεί σήμερα, Δευτέρα για την Τουρκία όπως δήλωσε η τουρκική προεδρία.

Όπως γνωστοποίησε μέσω του Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, ο Ερντογάν, «προβλέπει να συναντήσει την αμερικανική αντιπροσωπεία».

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πώς δεν θα έχει συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα για να ζητήσουν να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη Συρία.

«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω μόνο στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.

Ακόμα ο Ερντογάν ανέφερε ότι θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες «τα επιχειρήματα, οι διάλογοι, οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου υπουργούς συνιστούν πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού» προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου.

Πάντως παρά τις αρχικές αντιδράσεις του Ερτνογάν, η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο «Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία».

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Τρίτη, ότι ο Πενς θα συναντηθεί την Πέμπτη, με τον Ερντογάν με στόχο να επιτύχει μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider