Μέρκελ: Να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από την ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από την ΕΚΤ
«Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων απασχολεί τους ανθρώπους στην Ευρώπη, αλλά γίνεται αντιληπτή με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ολλανδία» ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Στις υπερβολικές απαιτήσεις που μπορεί να έχουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης από την ΕΚΤ αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα η κ Μέρκελ ανέφερε πως «η πολιτική χαμηλών επιτοκίων απασχολεί τους ανθρώπους στην Ευρώπη, αλλά γίνεται αντιληπτή με εντελώς διαφορετικό τρόπο σε χώρες όπως η Ελλάδα ή η Ολλανδία».

«Το πολιτικό καθήκον που έχουμε», συνέχισε η καγκελάριος, «είναι ασφαλώς να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από την νομισματική πολιτική».

Αυτό, κατέληξε, απαιτεί «σωστές μεταρρυθμίσεις και κατάλληλη νομισματική πολιτική, ενώ οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα πρέπει να συγκλίνουν σε μια «περισσότερο ομοιογενή ανταγωνιστικότητα».

  • Για το Brexit

Η κ. Μέρκελ ανέφερε «θα επιστρέψουν σε καλή πορεία, δεν ανησυχώ καθόλου για την Βρετανία. Πρέπει να κοιτάξουμε πώς εμείς, για το δικό μας συμφέρον, θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις με αυτή τη χώρα και κάθε μορφή αλαζονείας είναι απολύτως ανάρμοστη».

«Το Brexit μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης των «27».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider