Raytheon: Η εταιρεία που επωφελείται από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Raytheon: Η εταιρεία που επωφελείται από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία
Η Σαουδική Αραβία - η οποία αντιπροσωπεύει το 5% των συνολικών πωλήσεων της Raytheon - ξοδεύει τα περισσότερα σε σύγκριση με κάθε άλλη χώρα στη Μέση Ανατολή.

Μετά την επίθεση με drones κατά των εγκαταστάσεων του πετρελαϊκού «γίγαντα» Saudi Aramcο η αμερικανική εταιρεία άμυνας και κατασκευής πολεμικών αεροσκαφών Raytheon δείχνει να επωφελείται από το γεωπολιτικό παιχνίδι της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με ανάλυση της Jefferies.

Η Σαουδική Αραβία - η οποία αντιπροσωπεύει το 5% των συνολικών πωλήσεων της Raytheon - ξοδεύει τα περισσότερα σε σύγκριση με κάθε άλλη χώρα στη Μέση Ανατολή για τα θέματα ασφάλειας και άμυνας, με τον ετήσιο προϋπολογισμό της σε θέματα άμυνας να ξεπερνά τα 52 δισ. δολάρια, καθιστώντας την, την πέμπτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Με αυτό τον τρόπο η Raytheon θα μπορούσε να επωφεληθεί αρκετά τόσο από την αυξανόμενη ανησυχία στους κόλπους της Σαουδικής Αραβίας για ένα νέο χτύπημα στις πετρελαϊκές της εγκαταστάσεις που θα οδηγήσει την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας να ξοδέψει ακόμα περισσότερα, όσο και από το ευρύ φάσμα εξοπλισμών που διαθέτει, σύμφωνα με την Jefferies.

Ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενδιαφέρουν τη Σαουδική Αραβία και βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, είναι το προηγμένο σύστημα πυραύλων επιφάνειας και αέρος NASAMS στο οποίο η Raytheon διατηρεί τα ηνία κατασκευής. Μέσω του NASAMS η Raytheon θα μπορούσε να επωφεληθεί αυξάνοντας τις πωλήσεις σε ένα «πληγωμένο θηρίο» όπως είναι η Σαουδική Αραβία μετά το χτύπημα.

Η Raytheon είχε επίσης τις περισσότερες πωλήσεις στρατιωτικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή το 2019, ενώ σε διάστημα έξι χρόνων κατάφερε να βάλει στα ταμεία της 37 δισ. δολάρια. Μόνο η Lockheed Martin, ξεπέρασε τα έσοδα της με 58 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider