Μάχη με το χρόνο για το Brexit - Προτάσεις απέστειλε στις Βρυξέλλες το Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάχη με το χρόνο για το Brexit - Προτάσεις απέστειλε στις Βρυξέλλες το Λονδίνο

Ολοένα και πιο κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι εξελίξεις που αφορούν στο Brexit, όσο περνάει ο χρόνος.

Όπως γνωστοποίησε, σήμερα Πέμπτη, η κυβέρνηση, η Βρετανία κοινοποίησε έγγραφα τεχνικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρουσιάζοντας τις αλλαγές που επιδιώκει στη συμφωνία του Brexit και θα καταθέσει επίσημες προτάσεις όταν είναι έτοιμη.

Χθες, ο Φινλανδός υπουργός δήλωσε ότι η Βρετανία έχει προθεσμία έως το τέλος του μήνα για να παρουσιάσει τα σχέδιά της.

«Έχουμε τώρα κοινοποιήσει σε γραπτή μορφή μια σειρά από εμπιστευτικά, τεχνικού χαρακτήρα non-papers που αποτυπώνουν τις ιδέες που προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

«Θα καταθέσουμε επίσημες γραπτές λύσεις όταν είμαστε έτοιμοι, όχι με βάση μια τεχνητή προθεσμία, και όταν η ΕΕ είναι ξεκάθαρη ότι θα ασχοληθεί εποικοδομητικά με αυτές για να αντικαταστήσουν το backstop».

Η Βρετανία κατέθεσε κάποιες προτάσεις γραπτώς για το πώς θέλει να τροποποιηθεί η συμφωνία του Brexit που καθυστερεί, δήλωσε από την πλευρά της σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Έχουμε λάβει έγγραφα από το Ηνωμένο Βασίλειο και σε αυτή τη βάση θα έχουμε τεχνικές συζητήσεις σήμερα και αύριο για κάποια θέματα των συνόρων, των προϊόντων μεταποίησης και των υγειονομικών και φυτοϋγειονομικών κανόνων», δήλωσε η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα.

Πρόσθεσε ότι οι διαπραγματευτές της ευρωπαϊκής και της βρετανικής πλευράς για το Brexit, οι Μισέλ Μπαρνιέ και Στίβεν Μπάρκλεϊ, θα συζητήσουν το θέμα του Brexit αύριο στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider