Γυναίκα καταλαμβάνει 1 στις 5 θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γυναίκα καταλαμβάνει 1 στις 5 θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ
Οι γυναίκες κατέχουν πλέον μία στις πέντε θέσεις σε εταιρικά συμβούλια στις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ

Μεγαλύτερη από ποτέ είναι πλέον η εκπροσώπηση των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι γυναίκες κατέχουν πλέον το 20% των θέσεων στα διοικητικά συμβούλια βάσει στοιχείων σχετικά με τις 3.000 μεγαλύτερες εταιρείες στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εταιρεία δεδομένων Equilar καταγράφεται αύξηση σε σχέση με το 2016 όταν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 15%. Σύμφωνα με το Fortune 500, από τις 462 ηγετικές θέσεις σε μεγάλες εταιρείες που καλύφθηκαν το 2018, στις 183 πήγαν γυναίκες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Καλιφόρνια, με βάση νέο νόμο που ψηφίστηκε το 2018, κάθε εισηγμένη εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην πολιτεία θα πρέπει να έχει γυναίκες στο διοικητικό συμβούλιό της. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη νομοθεσία, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον μια γυναίκα στα συμβούλια τους, μέχρι το τέλος του 2019 και τουλάχιστον δύο γυναίκες μέχρι τα τέλη του 2021.

Όπως επισημαίνεται επίσης, μετά το κίνημα #me too, γυναίκες προχώρησαν σε αποκαλύψεις περί σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας τους ενώ αρκετοί διευθύνοντες σύμβουλοι και άλλα στελέχη απομακρύνθηκαν από τις θέσεις του εξαιτίας τέτοιων φαινομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider