Πέφτει η τιμή του πετρελαίου, παραμένει η ένταση στη Σαουδική Αραβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέφτει η τιμή του πετρελαίου, παραμένει η ένταση στη Σαουδική Αραβία
Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου μετά τις πληροφορίες ότι η παραγωγή στη Σαουδική Αραβία θα αποκατασταθεί σύντομα.

«Βουτιά» 5% καταγράφουν το βράδυ της Τρίτης οι τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τις πληροφορίες πως η παραγωγή στη Σαουδική Αραβία μπορεί να αποκατασταθεί μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.

Το πετρέλαιο υποχωρούσε ήπια από νωρίς την Τρίτη μετά το άλμα που κατέγραψε τη Δευτέρα, ωστόσο η πτώση μεγιστοποιήθηκε το απόγευμα, όταν έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για την παραγωγή στη Σαουδική Αραβία.

Λίγο μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδος) το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε κατά 5,22% στα 65,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού κατέγραψε απώλειες 4,29% στα 60,20 δολάρια το βαρέλι. Περίπου στις 17:30 (ώρα Ελλάδος) το πετρέλαιο έχανε πάνω από 6%.

Μετά τις επιθέσεις εναντίον της Aramco, οι Χούτι απειλούν εκ νέου

Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Saudi Aramco, απείλησαν εκ νέου τη Σαουδική Αραβία, σήμερα, ότι οι επιθέσεις τους θα είναι «πιο επώδυνες», εάν δεν σταματήσουν οι επιχειρήσεις στην Υεμένη του αραβικού στρατιωτικού συνασπισμού.

Στην ανακοίνωση διατυπώνονται επικρίσεις σε βάρος χωρών, οι οποίες παραμένουν «πλήρως σιωπηλές μπροστά στο έγκλημα... εναντίον του λαού της Υεμένης». «Το πετρέλαιο δεν είναι πολυτιμότερο από το αίμα του λαού μας της Υεμένης» υπογραμμίζεται.

Ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης ζητά από τις χώρες που καταδίκασαν τις επιθέσεις εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας να τερματίσουν τις επιθέσεις του αραβικού συνασπισμού εναντίον της Υεμένης τονίζοντας: «Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της σταθερότητας στην περιοχή πρέπει να προτρέψουν τον συνασπισμό της επιθετικότητας να σταματήσει τις επιθέσεις του και να βάλει τέλος στην πολιορκία σε βάρος του λαού της Υεμένης».

Οι εργαζόμενοι της Aramco επέστρεψαν στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ

Την ίδια στιγμή, το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya μετέδωσε πως η πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco επέτρεψε στους εργαζομένους της να μπουν στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ, για πρώτη φορά μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου.

Για τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί εκτάκτως ο Πομπέο

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πρόκειται να αναχωρήσει εκτάκτως για τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να συζητήσει την «απάντηση» των ΗΠΑ στις επιθέσεις εναντίον των σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Σε ομιλία του στο ινστιτούτο μελετών Heritage Institute, ο Πενς είπε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει τα στοιχεία που διαθέτει για τις επιθέσεις και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τους συμμάχους της στη Μέση Ανατολή.

Εάν το Ιράν εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις για να πιέσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να άρει τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος της Τεχεράνης, θα αποτύχει, πρόσθεσε.

Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως το Ιράν για τις επιθέσεις στον ενεργειακό κολοσσό Aramco, ωστόσο ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίστηκε επιφυλακτικός τη Δευτέρα, δηλώνοντας ότι θα περιμένει να βεβαιωθεί και θέλει να συντονίσει τις ενέργειές του με τη Σαουδική Αραβία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider