ΟΗΕ προς Τουρκία: Μόνο οι κάτοικοί της μπορούν να εγκατασταθούν στην Αμμόχωστο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΗΕ προς Τουρκία: Μόνο οι κάτοικοί της μπορούν να εγκατασταθούν στην Αμμόχωστο
Ο ΟΗΕ είναι ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης ανθρώπων στην Αμμόχωστο

Ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα εγκατάστασης ανθρώπων στην Αμμόχωστο τίθεται ο ΟΗΕ, εκτός αν πρόκειται για τους κατοίκους της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αντόνιο Γκουτέρες, Στεφάν Ντούτζαρικ.

Ο Ντούτζαρικ ανέφερε πως τα Ηνωμένα Έθνη «παρακολουθούν την κατάσταση στενά και συνεχώς», ενώ ισχυρίσθηκε ότι «τα Ηνωμένα Έθνη δεν έλαβαν κάποια επίσημη ενημέρωση για σχέδια ανοίγματος των Βαρωσίων».

Στον Στεφάν Ντούτζαρικ τέθηκαν υπόψη από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα ανοίξει η κλειστή Αμμόχωστος.

Ρωτήθηκε αν με αφορμή την ανησυχία που ο κ. Ντουζαρίκ εξέφρασε δύο μέρες νωρίτερα για δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, για ενσωμάτωση της Δυτικής Όχθης, υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για τις τουρκικές δηλώσεις για τα Βαρώσια.

«Θα αφήσω σε σας τις συγκρίσεις διαφορετικών υποθέσεων. Θα παίρνουμε κάθε θέμα χωριστά. Το θέμα που αναφέρατε σχετικά με την Κύπρο είναι προφανώς σημαντικό και ευαίσθητο στο πλαίσιο του Κυπριακού», δήλωσε.

«Οι όποιες απόπειρες για εγκατάσταση σε οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων άλλων πλην των κατοίκων τους δεν είναι αποδεκτές» τόνισε.

Σε ερώτημα αν εννοεί την Τουρκία όταν λέει πως τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα, ο Ντούτζαρικ επέμεινε ότι «δεν λάβαμε κάποια επίσημη ενημέρωση για τα θέμα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider