Διαψεύδει τα σενάρια για τον διπλό ρόλο του Μάικ Πομπέο ο Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαψεύδει τα σενάρια για τον διπλό ρόλο του Μάικ Πομπέο ο Ντόναλντ Τραμπ
Την Τρίτη, ο Τραμπ ξάφνιασε τους πάντες όταν ανακοίνωσε την αποπομπή του Τζον Μπόλτον από τον θώκο του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν τον Ντόναλντ Τραμπ να αναθέτει στον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του Μάικ Πομπέο ένα δεύτερο ρόλο, αυτό του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Τρίτη, ο Τραμπ ανακοίνωσε την αποπομπή του Τζον Μπόλτον από τον θώκο του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, επικαλούμενος τις διαφωνίες τους για αρκετά ζητήματα, από το Ιράν ως τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα κ.ά.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, εξέτασε όντως το ενδεχόμενο να του αναθέσει ταυτόχρονα τους δύο κρισιμότερους ρόλους ως προς τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, όμως τελικά δεν προχώρησε με αυτό.

Αφού ο Πομπέο δεν θα γίνει Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, για το κρίσιμο πόστο θα διαγωνιστούν 15 υποψήφιοι, πρόσθεσε ο Τραμπ, που είχε κάνει λόγο για πέντε υποψήφιους μόλις μία ημέρα νωρίτερα. Επανέλαβε πως αναμένει να έχει πάρει απόφαση πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά του Μπράιαν Χουκ, ειδικού επιτετραμμένου για το Ιράν, και του Στίβεν Μπίγκαν, ειδικού επιτετραμμένου για τη Βόρεια Κορέα. Πρόκειται για αξιωματούχους στενά συνδεδεμένους με τον Μάικ Πομπέο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider