Τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ θα μετρά η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα tweets του Ντόναλντ Τραμπ θα μετρά η JP Morgan
Ο νέος δείκτης της JP Morgan δημιουργήθηκε για να μετρά αποκλειστικά την επίδραση των tweets του Ντόναλντ Τραμπ στην αγορά.

Ένα νέο δείκτη δημιούργησε η JP Morgan με μοναδικό σκοπό να παρακολουθεί και να μετρά την επίδραση που έχουν στην οικονομική αγορά, τα tweets του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNBC, ο νέος δείκτης λέγεται Volfefe Index – μια αναφορά στη «γκάφα» του «Convefe» του Τραμπ που έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Η κίνηση της JP Morgan είναι ιδιαίτερη, όμως έχει λογική αν σκεφτεί κανείς πως από τα 4.000 προσωπικά tweets του Αμερικανού προέδρου, από το 2018 έως και σήμερα, τα 146 είχαν άμεσο αντίκτυπο στην κίνηση της αγοράς. Ειδικά, αυτά που αναφέρονται στο εμπόριο και την οικονομική πολιτική, όπως και αυτά που περιλαμβάνουν λέξεις «κλειδιά» όπως: Κίνα, δισεκατομμύρια και προϊόντα.

«Βρίσκουμε πως υπάρχει αποδεδειγμένη σχέση, μεταξύ των tweets του Αμερικανού προέδρου και των κινήσεων στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, αμέσως μετά τη δημοσιευσή τους» αναφέρεται στην έκθεση της JP Morgan, η οποία προσδίδει ένα εντελώς νέο επίπεδο στα μηνύματα των 140 χαρακτήρων του Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider