Μέρκελ: Η Γερμανία λέει «ναι» υπό όρους σε περισσότερες κινεζικές επενδύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέρκελ: Η Γερμανία λέει «ναι» υπό όρους σε περισσότερες κινεζικές επενδύσεις
Η Μέρκελ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

«Ναι» σε περισσότερες κινεζικές επενδύσεις, υπό συγκεκριμένους όρους και κανόνες, λέει το Βερολίνο.

Ειδικότερα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο θέλει περισσότερες κινεζικές επενδύσεις και διαβεβαίωσε ότι καλωσορίζει όλες τις κινεζικές επιχειρήσεις που προχωρούν σε τέτοιες τοποθετήσεις, ωστόσο παράλληλα επισήμανε ότι η χώρα της ελέγχει πολύ αυστηρά ορισμένους τομείς στρατηγικής σημασίας και ειδικά τις υποδομές.

Η Μέρκελ έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής της στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ.

Λίγο νωρίτερα, ο Κινέζος πρωθυπουργός είχε σημειώσει πως το Πεκίνο ευελπιστεί ότι η Γερμανία θα δεχθεί να κάνουν επενδύσεις κι άλλες κινεζικές εταιρείες και ότι θα χαλαρώσει τους περιορισμούς, ιδίως στις εξαγωγές κάποιων αγαθών. Ακόμη, ο Λι Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε ότι η Κίνα θα ανοίξει την οικονομία της περισσότερο.

Νωρίτερα, η Μέρκελ εξέφρασε την ευχή ο εμπορικός πόλεμος της Κίνας με τις ΗΠΑ να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό, καθώς όπως επισήμανε πλήττει την παγκόσμια οικονομία.

«Ελπίζουμε πως θα υπάρξει λύση στη διένεξη για το εμπόριο με τις ΗΠΑ, καθώς πλήττει τους πάντες» στην υφήλιο, είπε η Μέρκελ στον Λι κατά τη συνάντησή τους, την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.

Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώθηκε εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών το δεύτερο τρίμηνο και οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι οδεύει προς ύφεση εν μέρει διότι παγιδεύτηκε στα διασταυρούμενα πυρά του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider