Ένας στους 10 Βρετανούς δεν πήγε διακοπές φέτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας στους 10 Βρετανούς δεν πήγε διακοπές φέτος
Η αβεβαιότητα του Brexit αλλάζει τις συνήθειες των Βρετανών.

Στη χώρα τους καθήλωσε αρκετούς Βρετανούς η αβεβαιότητα του Brexit, κάθιστώντας απαγορευτικά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του δικτύου εταιρειών παροχής υπηρεσιών KPMG του Ηνωμένου Βασιλείου, το ένα τρίτο των Βρετανών αποφάσισαν να μη ξοδέψουν πολλά φέτος, ενώ το 22% απέφυγε τις μεγάλες συναλλαγές και τις μακρινές διακοπές. Παράλληλα, το 8% ξεκίνησε να αποταμιεύει χρήματα και το 6% απέφυγε τις επενδύσεις σε μετοχές και ομόλογα.

Το Brexit επηρεάζει περισσότερο τους νεότερους σε ηλικία ανθρώπους, με το 46% των ηλικιών 18-34 ετών να ακυρώνει τις μεγάλες συναλλαγές και να αποταμιεύει χρήματα.

Οι ηλικίες άνω των 35 σκέφτονται να μαζέψουν χρήματα μετά το Brexit, ενώ οι ηλικίες άνω των 55 συνεχίζουν τη ζωή τους κανονικά.

Οι πιο ανήσυχοι σχετικά με το Brexit ειναι οι γονείς με μικρά παιδιά και γι’ αυτό θυσιάζουν τις διακοπές στο εξωτερικό (15%), το νέο αυτοκίνητο (14%) και την ανακαίνιση του σπιτιού (10%).

Οι άνδρες σύμφωνα με την KPMG, είναι πολύ πιο επιρρεπείς (35%) στο να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες στον απόηχο του Brexit, σε αντίθεση με το 25% των γυναικών που σκέφτονται να κάνουν το ίδιο.

Μάλιστα, οι Λονδρέζοι είναι οι πιο ανήσυχοι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου για τα οικονομικά τους. Ακολουθούν οι Σκωτσέζοι και οι Ουαλοί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider