Tα πιο «σκληρά» επαγγέλματα του 2016 – Μην τα κάνεις!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tα πιο «σκληρά» επαγγέλματα του 2016 – Μην τα κάνεις!

Θεωρείς πως το επάγγελμά σου δεν είναι το ιδανικό; Έχεις κουραστεί και έχεις ανάγκη να αλλάξεις κατεύθυνση;

Ηρέμησε! Υπάρχουν σίγουρα πιο δύσκολα και πιο σκληρά επαγγέλματα από το δικό σου. Και αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσει η διάσημη αμερικανική λίστα CareerCast. Τα ευρήματά της αποκαλυπτικά για μια ακόμη χρονιά!

Ποια είναι, λοιπόν, τα επαγγέλματα εκείνα που χαρακτηρίζονται ως τα πιο «σκληρά» της χρονιάς;

Το πρακτορείο CNBC παρουσιάζει την επίμαχη λίστα της CareerCast.

- Δημοσιογράφος

Βρίσκεται στην πρώτη θέση για τρίτη διαδοχική χρονιά και χαρακτηρίζεται το πιο δύσκολο επάγγελμα στις ΗΠΑ.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους συντάκτες των εφημερίδων, δεδομένου ότι η διαφημιστική δαπάνη έχει υποχωρήσει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και ο Τύπος βρίσκεται στα κατώφλι της κρίσης.

Μόνο την τελευταία δεκαετία, τα διαφημιστικά έσοδα στις ΗΠΑ στον Τύπο έχουν υποχωρήσει πάνω από 50%.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι το διάστημα 2007 – 2015, ο αριθμός των Αμερικανών δημοσιογράφων υποχώρησε στις 32.000 από 55.000.

- Ξυλοκόπος

Στις ΗΠΑ θεωρείται το δεύτερο πιο σκληρό επάγγελμα μετά τους δημοσιογράφους. Είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και εξαιρετικά κακοπληρωμένο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ένας ξυλοκόπος στις ΗΠΑ κερδίζει περί τα 35.000 δολάρια ετησίως.

«Οι ξυλοκόποι εκθέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο σε καθημερινή βάση» δηλώνει ο Eric Johnson, μέλος της Νοτιοανατολικής Ένωσης Ξυλοκόπων.

- Οδηγός ταξί

Ένας οδηγός ταξί στις ΗΠΑ κερδίζει κάτι περισσότερο από 20.000 δολάρια τον χρόνο. Κι όμως εκθέτει τη ζωή του σε κίνδυνο διαρκώς, αφού η καθημερινότητα στο τιμόνι είναι σκληρή. Το να εργάζεσαι νύχτα και να έρχεσαι αντιμέτωπος με κάθε περίεργο, μεθυσμένο ή κακότροπο πελάτη, μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνο.

Κι όμως οι ίδιοι οι οδηγοί ταξί δεν κατατάσσουν το επάγγελμά τους στη λίστα με τα «χειρότερα» ή τα πιο δύσκολα στις ΗΠΑ.

«Το επάγγελμά μας είναι πράγματι αγχωτικό. Αλλά δεν είναι και το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς», υποστηρίζει ο Joseph Rengifo, οδηγός ταξί από το New Jersey.

- Πωλητής καταστήματος λιανικής

Το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ φέρει κακή φήμη για όσους ασχολούνται με αυτό εδώ και πολλά χρόνια. Φέρει τη φήμη της σκληρής δουλειάς.

Περνάς όλη σου τη μέρα σε ένα μαγαζί, δεν μπορείς να αποφύγεις την ορθοστασία αλλά ούτε και τους ενοχλητικούς πελάτες. Ετησίως δεν κερδίζεις πάνω από 20.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider