Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού μετά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις εξαιτίας των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες της και αφήσει ελεύθερους τους μετανάστες να κατακλύσουν την Ευρώπη, τότε καμία κυβέρνηση της Ε.Ε. δεν θα αντέξει παραπάνω από 6 μήνες.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι η Ευρώπη μάς έχει αφήσει μόνους μας σε αυτό το θέμα. Με το να μας χτυπάτε την πλάτη μόνο, δεν γίνεται», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσοι θελήσουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε κέντρο παράνομων μεταναστών, θα τιμωρηθούν με την μεγαλύτερη ποινή στην ιστορία. Είτε είναι Τούρκοι, είτε ξένοι, αυτή την απάντηση θα λάβουν.

Δεν θα τους αφήσουμε ούτε ανάσα να πάρουν οι έμποροι, θα είμαστε σε επιφυλακή. Αν η Τουρκία δεν δείξει αποφασιστικότητα σε αυτό το θέμα, καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει παραπάνω από έξι μήνες. Αν θέλουν, ας το δοκιμάσουμε», προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός.

«Αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης στην ιστορία. Τους λέω για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Έτσι και ανοίξουμε τις πόρτες από εδώ, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αντέξει πάνω από έξι μήνες», επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.