Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Ερντογάν για τον αποκλεισμό από τα F-35

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Ερντογάν για τον αποκλεισμό από τα F-35
Μετά τον επίσημο αποκλεισμό της χώρας του από το πρόγραμμα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Τη «δυσφορία» του για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk.

Μετά τον επίσημο αποκλεισμό της χώρας του από το πρόγραμμα, ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν υγιείς με τέτοιες «μονομερείς αποφάσεις», σημείωσε το CNN Turk.

Σημειώνεται ότι αφού ξεκίνησε η παράδοση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποκλείουν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35.

Ο Ερντογάν φαίνεται ότι έλπιζε σε μία πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ για μία «συμβιβαστική λύση», όπως έχει δηλώσει, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον η ρωσική βιομηχανία όπλων Rostec εμφανίστηκε πρόθυμη να πουλήσει στην Άγκυρα τα μαχητικά SU-35 «αν οι συνάδελφοί μας από την Τουρκία επιδείξουν τη βούληση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider