Έτοιμη η Ρωσία να πουλήσει τα μαχητικά SU-35 στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτοιμη η Ρωσία να πουλήσει τα μαχητικά SU-35 στην Τουρκία
Πρόσκληση στην Τουρκία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για προμήθεια υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35 απηύθυνε η ρωσική βιομηχανία όπλων, Rostec.

«Αν οι συνάδελφοί μας από την Τουρκία επιδείξουν τη βούληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί τους για την προμήθεια των SU-35s», τόνισε ο ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής βιομηχανίας όπλων, Rostec.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την επίσημη αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 από τις ΗΠΑ, ο διευθύνων σύμβουλος της Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ, μίλησε σε ρωσικά ΜΜΕ, ανοίγοντας τα χαρτιά του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τσεμέζοφ δήλωσε ότι «αν οι συνάδελφοί μας από την Τουρκία επιδείξουν τη βούληση, εμείς είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μαζί τους για την προμήθεια των SU-35s».

Μια πιθανή συμφωνία για τα SU-35s αναμένεται να κορυφώσει την ένταση ΗΠΑ–Τουρκίας, εντός του ΝΑΤΟ, καθώς θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη στρατιωτική συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα, μετά την πολύκροτη προμήθεια -συνολικού ύψους 2,5 δισ. δολαρίων- του πυραυλικού συστήματος S-400.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider