Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Amazon 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού η Amazon 
Κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 23 δισ. ευρώ.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει το κατά πόσο η χρήση από την Amazon δεδομένων από ανεξάρτητους πωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, αντιτίθεται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς ανταγωνισμού. Αν τελικά της επιβληθεί πρόστιμο ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου θα κληθεί να πληρώσει περί το 10% των εσόδων της ή περίπου 23 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ η έρευνα επικεντρώνεται στον διττό ρόλο της Amazon ως «έμπορος» και «ηλεκτρονική αγορά».

«Η προκαταρκτική εξέταση της ΕΕ έδειξε ότι η Amazon εμφανίζεται να χρησιμοποιεί ευαίσθητα δεδομένα για τους πωλητές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της, τα προϊόντα τους καθώς και τις συναλλαγές που χρησιμοποιούνται», αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

Σε ανακοίνωσή της η Amazon αναφέρει: «Θα συνεργαστούμε πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να υποστηρίζουμε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και να τις βοηθάμε να αναπτυχθούν».

Σημειώνεται πως η Amazon είναι ο δεύτερος αμερικανικός κολοσσός που μπαίνει στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Είχε προηγηθεί η Google, της οποίας της επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 9,5 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider