Η Γερμανία μπλοκάρει τα «προσφυγικά ομόλογα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γερμανία μπλοκάρει τα «προσφυγικά ομόλογα»

Διαμετρικά αντίθετη φαίνεται πως είναι η Γερμανία με την προοπτική έκδοσης ομολόγων με σκοπό τη χρηματοδότηση των μέτρων αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

«Η Γερμανία ήταν και είναι μάλλον απρόθυμη», δηλώνει η Ευρωπαία επίτροπος για την Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια, και την Αντιμετώπιση Κρίσεων Kristalina Georgieva.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg, η Ευρωπαία αξιωματούχος δήλωσε ότι αν και η πρόταση για την έκδοση ομολόγων για τη κάλυψη του κόστους της προσφυγικής κρίσης, «αναλύεται με μεγάλη προσοχή, απ’ ότι φαίνεται δεν θα γινόταν εύκολα αποδεχτή».

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η Επίτροπος κάνει αναφορά και στη στάση του Βερολίνου: «Άπαντες κατανοούν- και το Βερολίνο συμφωνεί σε αυτό- ότι θα πρέπει συλλογικά να συγκεντρωθούν τα κεφάλαια, τα οποία θα εγγυούνται μια ισχυρή απάντηση», στο ζήτημα των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη.

Πάντως όπως αναφέρει η Corriere della Sera, στις 21 Απριλίου η ΕΕ παρουσίασε προσχέδιο για την προσφυγική κρίση, το οποίο συμπεριλάμβανε και την έκδοση των σχετικών ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider