Βρετανία: Στις 23 Ιουλίου ο διάδοχος της Τερέζα Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Στις 23 Ιουλίου ο διάδοχος της Τερέζα Μέι
Στις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί μία διαδικτυακή προεκλογική εκδήλωση μεταξύ των δύο υποψηφίων.

Tο όνομα του επόμενου επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργού της Βρετανίας θα ανακοινωθεί στις 23 Ιουλίου.

Παράλληλα, στις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί μία διαδικτυακή προεκλογική εκδήλωση, στην οποία οι δύο υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις από το κοινό, με συμμετοχή και μη μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντηρητικού κόμματος, στον προγραμματισμό για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ανακοίνωση του αποτελέσματος της τελικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επόμενου ηγέτη των Τόρις, έχουν συμφωνήσει οι δύο τελικοί υποψήφιοι, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Χαντ.

Την ψηφιακή online προεκλογική εκδήλωση, κατά την οποία θα υποβληθούν στους υποψήφιους ερωτήσεις του κοινού, θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χάνα Τζόουνς και θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του κόμματος στο Facebook και τοTwitter.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα μέλη του κόμματος θα λάβουν τα επιστολικά ψηφοδέλτια στο διάστημα από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου και ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο νέος πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο τις δύο μέρες που θα απομένουν μέχρι τη θερινή διακοπή του κοινοβουλίου, που ανακοινώθηκε ότι θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider