Trump: Eάν εκλεγεί θα αντικαταστήσει τη Yellen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Trump: Eάν εκλεγεί θα αντικαταστήσει τη Yellen

Ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων, ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Donald Trump, δήλωσε ότι θα εξετάσει την αντικατάσταση της επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας, της Fed, εάν κερδίσει τις εκλογές. Και μάλιστα θα προχωρήσει στην αντικατάστασή της Janet Yellen, παρά το γεγονός πως θεωρεί ικανοποιητική την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Fed.

«Νομίζω ότι έχει κάνει μια χρήσιμη δουλειά. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο περί επαναδιορισμού της, θα εξέταζα περισσότερο το ενδεχόμενο να τοποθετήσω άλλους ανθρώπους εκεί (στο τιμόνι της Fed)», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Fortune, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ανέφερε επίσης ότι υποστηρίζει «απόλυτα» τις πρωτοβουλίες με σκοπό να μειωθεί η ισχύς της Fed αλλά και να μπορούν να ελέγχονται οι αποφάσεις της από το Κογκρέσο.

Παράλληλα, ο υποψήφιος υπαναχώρησε από τη δέσμευσή του να διαγράψει το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ - το οποίο ανέρχεται σε 19 τρισ. δολάρια - μέσα σε οκτώ χρόνια.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Yellen ανέλαβε τη θέση τον Φεβρουάριο του 2014 για τετραετή θητεία, υπό τον Barack Obama.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider