Βελγικός Τύπος: Βουλιάζει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βελγικός Τύπος: Βουλιάζει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Σε μια κλωστή φαίνεται να κρέμεται η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, καθώς η μεν Τουρκία αξιώνει την άμεση (τον Ιούνιο) κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ενώ η ΕΕ ζητά με τη σειρά της από την Τουρκία εγγυήσεις ασφάλειας.

«Όνειρο θερινής νυκτός» αποτελούσε η πεποίθηση μερικών ότι η συμφωνία με την Τουρκία θα μπορούσε να επιλύσει το προσφυγικό, παρατηρεί η «De Morgen» στο κύριο άρθρο της και εκφράζει την άποψη ότι τα μειονεκτήματα της συμφωνίας έχουν αρχίσει να γίνονται πλέον αντιληπτά, πέραν της ηθικής απαξίας που ενέχει για την ΕΕ η απάνθρωπη μεταχείριση που επεφύλασσε στους πρόσφυγες μέσω της συμφωνίας.

Από την πλευρά της η «De Standaard» εμφανίζεται στο κύριο άρθρο της κι εκείνη προβληματισμένη με την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που όπως σημειώνει παρουσιάζει «σημάδια αποσύνθεσης».

Η εφημερίδα μιλάει για «μεγάλο τίμημα» που καλείται να καταβάλει η ΕΕ έναντι της Τουρκίας, παρατηρεί ότι η λογική του «μη χείρον βέλτιστον» παρουσιάζει ρωγμές και διερωτάται ποιες είναι εν τέλει οι «κόκκινες» γραμμές που θέτει η Ευρώπη και μέχρι πόσο θα είναι διατεθειμένη να υπομένει αγόγγυστα τους εκβιασμούς της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider