Τραμπ κατά Ντράγκι: Αθέμιτος ο ανταγωνισμός της ΕΚΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τραμπ κατά Ντράγκι: Αθέμιτος ο ανταγωνισμός της ΕΚΤ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εξαπέλυσε επίθεση στον κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, μέσω Twitter.

Επίθεση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τα σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα ο κ. Ντράγκι, ο οποίος εξέφρασε την ετοιμότητα της ΕΚΤ για τη λήψη επιπλέον μέτρων. Όπως υποστήριξε ο Τραμπ, τέτοιες αλλαγές θα προκαλούσαν άδικο ευρωπαϊκό ανταγωνισμό σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο Μάριο Ντράγκι μόλις ανακοίνωσε ότι μπορεί να έρθουν περισσότερα μέτρα οικονομικής τόνωσης, γεγονός που αμέσως έριξε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστώντας αδίκως ευκολότερο γι' αυτούς να ανταγωνίζονται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κάνουν αυτό χωρίς αντίδραση εδώ και χρόνια, μαζί με την Κίνα και άλλους», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Στο μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άφησε ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, υπεραμυνόμενος, για μια ακόμη φορά, των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Πορτογαλία, ο Ντράγκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ, ή ακόμη και νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων, εάν ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη δεν πιάσει το στόχο του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider