Προκαλεί ο Ερντογάν με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προκαλεί ο Ερντογάν με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ
«Όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνουμε για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Οργισμένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του προς επικεφαλής εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας του.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ και τις έρευνες των τουρκικών πλοίων, που έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ευρωπαίων, την ώρα μάλιστα που στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτο ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

«Όσοι βλέπουν ως κάτι απλό τις εργασίες που κάνουμε για έρευνες πετρελαίου και αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, τότε σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το θέμα αυτό.

Εμείς κάνουμε έρευνες στα σημεία που έχουν παραχωρηθεί. Διαθέτουμε τέσσερα πλοία, από αυτά τα δύο είναι ερευνών και τα άλλα δυο γεωτρήσεων. Αν κάποιος κάνει κάτι τότε κι εμείς μαζί με όλες τις φρεγάτες και όλα τα αεροσκάφη στεκόμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε τις εργασίες. Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε;»!

Σχολιάζοντας τα εντάλματα σύλληψης είπε πως το μόνο που θα καταφέρουν εκείνοι που τα εξέδωσαν θα είναι να γλείψουν την παλάμη τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος «άστραψε και βρόντηξε» εκ νέου και κατά του Γάλλου ομολόγου του, σημειώνοντας «ο πρόεδρος της Γαλλίας λέει πως θέλει να φύγουμε από εκεί. Εμείς έχουμε ακτές εκεί και είμαστε εγγυητές στην Κύπρο όπως και η Ελλάδα και η Αγγλία. Ποιος είσαι εσύ; O δικηγόρος τους;»!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider