Η θητεία του ως Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται να «συμφέρει» τον Ντόναλντ Τραμπ, που εν μέσω καταγγελιών για κάθε είδους παρανομία βλέπει την προσωπική του περιουσία να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η περιουσία του είχε σημαντική αύξηση τον τελευταίο χρόνο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, την ώρα που έχει ανοιχτά μέτωπα με την Κίνα και το Μεξικό, ο Τραμπ αύξησε την περιουσία του κατά 3 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει πως τα κέρδη του αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα, τα κέρδη οφείλονται κατά κύριο λόγο στην άνοδο της αξίας ενός deal της κατασκευαστικής του, που δεν του άρεσε και το είχε μηνύσει για να το αποτρέψει!

Κατά τα τελευταία χρόνια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πτωτική πορεία στις επιχειρήσεις του, αλλά επέστρεψε το 2018 στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2016. Αυτό κυρίως χάρη στην μεγάλη αξία που πήραν τα επαγγελματικά ακίνητά του, από την ημέρα που ανέλαβε την Προεδρία της χώρας.

Η αύξηση στην περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ οφείλεται κυρίως στις στενές του σχέσεις με τον Στίβεν Ροτ, φίλο και επικεφαλής του Vornado Realty Trust. Το μερίδιο 30% του Τραμπ σε δύο ακίνητα της Vornado -ένα στο Μανχάταν και ένα στο χρηματοοικονομικό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο- αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο της περιουσίας του.