Στη «μάχη» για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη «μάχη» για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η Μαργκρέτε Βεστάγκερ
«Πρόκειται για τη νίκη μιας νέας φιλελεύθερης ομάδας» δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Διατεθιμένη να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνει η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Ανταγωνισμό, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μετά την τρίτη θέση που έλαβαν στις ευρωεκλογές οι Φιλελεύθεροι.

Η Δανή Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία βρίσκεται μεταξύ επτά προσωπικοτήτων που προβλήθηκαν από τους Φιλελεύθερους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τους, δεν απέκρυψε τις προθέσεις της.

Ερωτηθείσα αν το αποτέλεσμα της «πολιτικής οικογένειας» της στις ευρωεκλογές της δίδει το δικαίωμα να διεκδικήσει τη μια από τις καίριες θέσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η Βεστάγκερ απάντησε: «ναι, πράγματι».

«Πρόκειται για τη νίκη μιας νέας φιλελεύθερης ομάδας, τη νίκη της Δημοκρατίας Εμπρός και του ρουμανικού κόμματος USR-Plus» πρόσθεσε.

«Έσπασε το μονοπώλιο της εξουσίας (...) Υπάρχει περιθώριο για συνομιλίες τις ερχόμενες μέρες», σημείωσε η Δανή Επίτροπος, αναφερόμενη στους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες ως πιθανούς εταίρους στις συνομιλίες αυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider