Νεκροί τέσσερις γιατροί από επιθέσεις σε δομές υγείας στη Λ.Δ. Κονγκό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεκροί τέσσερις γιατροί από επιθέσεις σε δομές υγείας στη Λ.Δ. Κονγκό

Τέσσερα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Λ.Δ. Κονγκό έχουν σκοτωθεί από 132 επιθέσεις εναντίον των δομών υγείας, από τότε που ξέσπασε η επιδημία Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2018 και της 20ής Μαΐου 2019, καταγράφηκαν 132 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στο πλαίσιο της επιδημίας του Έμπολα, οι οποίες προκάλεσαν τέσσερις νεκρούς και 38 τραυματίες μεταξύ του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας και των ασθενών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο για την επιδημιολογική κατάσταση.

«Εξαιτίας αυτής της στοχευμένης βίας, πολλοί γιατροί και νοσοκόμοι στις περιοχές Μπένι και Λιμπερό αναγκάστηκαν να μετακινηθούν ή να εγκαταλείψουν προσωρινά τον τόπο διαμονής τους, αναγκάζοντας έτσι κάποιες δομές υγείας να κλείσουν τις πόρτες τους», προστίθεται.

Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες σε γενική συνέλευσή τους την Πέμπτη ζήτησαν από τις αρχές «να βάλουν τέλος σε αυτό το φαινόμενο της βίας εναντίον των εργαζομένων στον τομέα της υγείας» και προειδοποίησαν ότι «εάν οι απειλές δεν σταματήσουν» θα προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Συνολικά, έχουν καταγραφεί 1.248 θάνατοι (1.160 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 88 πιθανά) και 490 άνθρωποι έχουν ιαθεί» από το ξέσπασμα της επιδημίας, την 1η Αυγούστου 2018, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider