Αυτά είναι τα 5 βιβλία που προτείνει ο Μπιλ Γκέιτς για το καλοκαίρι

Μπιλ Γκέιτς

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης.

Αν ψάχνετε ποια βιβλία θα αγοράσετε για να διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, φροντίζει για εσάς και προτείνει τα 5 βιβλία που πρέπει όλοι να διαβάσουν!

Σύμφωνα με το Entrepreneur, ο Μπιλ Γκέιτς είναι δεινός αναγνώστης και συχνά πυκνά ποστάρει λίστες με βιβλία ή το πιο πρόσφατο ανάγνωσμα που του έκανε εντύπωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δημοσίευσε τις προτάσεις του για τα βιβλία «παραλίας» λέγοντας μάλιστα ότι το ένα από αυτά είναι «ανάλαφρο».

Δείτε ποια βιβλία προτείνει ο μεγιστάνας της τεχνολογίας:

Upheaval από τον Τζάρεντ Ντάιμοντ

Upheaval από τον Τζάρεντ Ντάιμοντ

Γιατί το προτείνει: «Είμαι μεγάλος φαν όλων όσων έχει γράψει ο Τζάρεντ και το τελευταίο του έργο δεν αποτελεί εξαίρεση. Το βιβλίο εξερευνά πως αντιδρούν οι κοινωνίες σε περιόδους κρίσης. Μπορεί σε μερικούς να φαίνεται βαρύ το περιεχόμενο, με αναφορές σε εμφύλιους πολέμους και ξένες απειλές, όμως στην πραγματικότητα όταν τελείωσα αυτό το βιβλίο ήμουν πιο αισιόδοξος από ότι όταν το ξεκίνησα».

Nine Pints από την Ρόουζ Τζορτζ

Nine Pints από την Ρόουζ Τζορτζ

Γιατί το προτείνει: «Αν αηδιάζετε στη σκέψη και την όψη του αίματος, τότε αυτό το βιβλίο πιθανότατα δεν είναι για εσάς. Όμως, εγώ είμαι μεγάλος φαν των βιβλίων που καταπιάνονται με ένα θέμα και το εξετάζουν σε βάθος, οπότε το Nine Pints ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα. Έμαθα τόσα πολλά πράγματα και εκτιμώ πολύ περισσότερο το... αίμα».

A Gentleman in Moscow από τον Άμορ Τάουελς

A Gentleman in Moscow από τον Άμορ Τάουελς

Γιατί το προτείνει: «Φαίνεται πως όλοι όσοι γνωρίζω έχουν ήδη διαβάσει αυτό το βιβλίο. Το μυθιστόρημα του Τάουελς είναι αστείο, έξυπνο και – έκπληξη! - ανεβαστικό. Ακόμα και αν δεν απολαμβάνεις τα αναγνώσματα με φόντο τη Ρωσία, όσο εγώ, η ιστορία του βιβλίου είναι ιδανική για όλους».

Presidents of War από τον Μάικλ Μπέσλος

Presidents of War από τον Μάικλ Μπέσλος

Γιατί το προτείνει: «Το ενδιαφέρον μου για όλα όσα έχουν να κάνουν με το Βιετνάμ είναι ένας από τους βασικούς λόγους που διάλεξα αυτό το βιβλίο. Μέχρι να το τελειώσω είχα μάθει πολλά, όχι μόνο για το Βιετνάμ, αλλά και για τις 8 μεγαλύτερες αντιπαραθέσεις που είχαν οι ΗΠΑ από την αρχή του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του '70».

The Future of Capitalism από τον Πολ Κολιέρ

The Future of Capitalism από τον Πολ Κολιέρ

Γιατί το προτείνει: «Το τελευταίο βιβλίο του Κολιέρ είναι μια προκλητική ματιά για ένα θέμα που βρίσκεται στο μυαλό πολλών στην εποχή μας. Παρότι δεν συμφωνώ με τις προτάσεις του, πιστεύω πως η ανάλυση του στο θέμα είναι πολύ καλή και το background του, του δίνει μια έξυπνη προοπτική στο που οδηγείται ο καπιταλισμός».

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ