Πλήγμα 3,3 δισ. δολάριων στην αμερικανική οικονομία εξαιτίας του Game of Thrones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλήγμα 3,3 δισ. δολάριων στην αμερικανική οικονομία εξαιτίας του Game of Thrones
Οκτώ χρόνια, 73 επεισόδια, εκατομμύρια φανατικοί τηλεθεατές. To Game of Thrones, η σειρά φαινόμενο, έφτασε στο τέλος της, αφού πρώτα... ζημίωσε την αμερικανική οικονομία.

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια Αμερικανοί δεν δούλεψαν για να δουν το φινάλε της σειράς Game of Thrones.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Workforce της Kronos, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN, 10,7 εκατ. εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ζήτησαν άδεια ή δήλωσαν ασθένεια, ενώ όσοι έκαναν βάρδια το βράδυ της Κυριακής δεν ήταν παραγωγικοί, επειδή είναι απασχολημένοι με το να συζητούν για τις εξελίξεις στο τελευταίο επεισόδιο.

Σύμφωνα με την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas εξαιτίας της τελευταίας σεζόν του Game of Thrones, η αμερικανική οικονομία έχει χάσει λόγω μειωμένης παραγωγικότητας 3.3 δισ. δολάρια, χωρίς να συνυπολογιστεί το κόστος από το τελευταίο επεισόδιο.

Δεν θα είναι όμως η πρώτη φορά που το GoT ζημιώνει την αμερικανική οικονομία - εκτιμάται πως η απουσία από την εργασία συνέβαινε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν, με σημαντικές απώλειες για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την Kronos, από την έναρξη του τελευταίου κύκλου και έπειτα, 35.8 εκατ. τηλεθεατές της σειράς ξοδεύουν περίπου μία ώρα από την εργασία τους κάθε εβδομάδα μιλώντας, διαβάζοντας ή ποστάροντας στο διαδίκτυο για τη σειρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider