Πώς επηρεάζεται η Βρετανία από τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς επηρεάζεται η Βρετανία από τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Για επιπτώσεις και στη Βρετανία από τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ κάνει λόγω η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Με μια επιστολή προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, επισημαίνει τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν και για την ίδια τη Βρετανία από τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μέσα από την επιστολή του προς την Τερέζα Μέι, ο Κύπριος πρόεδρος θέλει να κινηθεί πάνω σε δύο άξονες: από τη μια να καταγράφει τις παραβιάσεις που έχουν γίνει από πλευράς Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη να υπογραμμίζει το πώς όλα αυτά τα ζητήματα και οι αμφισβητήσεις επηρεάζουν αρνητικά και τα βρετανικά συμφέροντα.

Περαιτέρω, ο Ν. Αναστασιάδης θα κάνει αναφορά στη διατήρηση των πολύ καλών σχέσεων και την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να τις διαταράξουν, αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης, θα προχωρά σε νύξη για τους ιδιαίτερους λόγους που έχει ειδικά η Βρετανία να σταθεί θετικά απέναντι στην ΚΔ και να προσέξει μήπως ενθαρρύνει την ένταση στην περιοχή.

Ακόμα, θα υπογραμμίζεται η θετική στάση που κρατά έως τώρα η Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της Βρετανίας για το Brexit. Το γενικό πνεύμα της επιστολής Αναστασιάδη προς Μέι θα στέλνει το μήνυμα πως η όποια αποσταθεροποίηση και ένταση θα έχει παρενέργειες και για τα βρετανικά συμφέροντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider