Ελεύθερο έναντι εγγύησης άφησε η αστυνομία της Βρετανίας έναν από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις αστυνομικές αρχές του Γουέστ Μίντλαντς.

Στο πλαίσιο μιας έρευνας που σύμφωνα με πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας σχετίζεται με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, η αστυνομία είχε συλλάβει την περασμένη εβδομάδα πέντε υπόπτους. Οι τέσσερις συνελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ και ένας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις --τρεις γυναίκες και ένας άνδρας-- παραμένουν υπό κράτηση ενώ ένας 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Βέλγος Mohamed Abrini που φέρεται ότι εμπλέκεται στις επιθέσεις των Βρυξελλών, είχε ταξιδέψει πέρσι στο Μπέρμιγχαμ και είχε τραβήξει φωτογραφίες ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Ο Abdelhamid Abaaoud, ο άνθρωπος που φέρεται ότι σχεδίασε τις επιθέσεις στο Παρίσι πέρσι τον Νοέμβριο, πιστεύεται ότι είχε επισκεφθεί και αυτός το Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφίσει διάφορα σημεία της πόλης με το κινητό τηλέφωνό του.