Γαλλία: Σοβαρές επιπτώσεις για τη Βρετανία από το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Σοβαρές επιπτώσεις για τη Βρετανία από το Brexit

Για τις επιπτώσεις του Brexit προειδοποιεί η Γαλλία τη Βρετανία, δια του υπουργού Οικονομίας Emmanuel Macron, εν όψει του δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου.

Ο Γάλλος αξιωματούχος επισημαίνει ότι το κόστος για τη Βρετανία από μια ενδεχόμενη αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι πολύ μεγάλο, καθώς η χώρα θα χρειαστεί να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.

Επιπλέον, υποστηρίζει ο Macron, δεν αποκλείεται να δει περισσότερους πρόσφυγες να κατευθύνονται προς τις ακτές της, ενώ θα χάσει τη διαπραγματευτική της ισχύ στις συνομιλίες για την προστασία της χαλυβουργίας της από τον κινεζικό ανταγωνισμό.

«Είστε μια μεγάλη χώρα ... το μέλλον σας ως μεγάλης χώρας δεν είναι έξω από την ΕΕ, είναι να είστε μέρος της λέσχης και να μεταμορφώσετε την ΕΕ μαζί με τις άλλες μεγάλες χώρες, δήλωσε στην εκπομπή The Andew Marr Show του BBC απευθυνόμενος στη Βρετανία.

«Είναι σίγουρο ότι θα έχετε συνέπειες επειδή διαφορετικά δεν έχει νόημα να έχουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε, προσθέτοντας πως, αν η Βρετανία αποχωρήσει, άλλες χώρες μπορεί να ακολουθήσουν.

Ο Macron επανέλαβε την προειδοποίηση, που έχουν διατυπώσει γάλλοι αξιωματούχοι και ο βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, πως χιλιάδες πρόσφυγες μπορεί να συρρεύσουν στη Βρετανία από τη Γαλλία, αν η χώρα αποχωρήσει, κάτι που αυτοί που θέλουν την αποχώρηση από την ΕΕ υποστηρίζουν πως αποτελεί κινδυνολογία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider