Τιμή «ρεκόρ» για πίνακα του Μονέ - Πωλήθηκε έναντι 110,7 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιμή «ρεκόρ» για πίνακα του Μονέ - Πωλήθηκε έναντι 110,7 εκατ. δολαρίων
«Έπιασε» ένα από τα 10 υψηλότερα ποσά που έχουν καταβληθεί ποτέ σε δημοπρασία.

Έναντι 110,7 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε ένας πίνακας του Κλοντ Μονέ από τη σειρά με τις θημωνιές, σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby's χθες, Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τιμή ρεκόρ για ένα έργο του καλλιτέχνη που πωλείται σε δημοπρασία, καθώς «έπιασε» ένα από τα 10 υψηλότερα ποσά που έχουν καταβληθεί ποτέ σε δημοπρασία. Στην τιμή περιλαμβάνεται η προμήθεια και τα έξοδα.

Για πρώτη φορά επίσης ένας πίνακας του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου ξεπερνάει το συμβολικό όριο των 100 εκατ. δολαρίων.

Ο πίνακας αυτός ανήκει σε μια σειρά έργων που έκανε ο ζωγράφος τον χειμώνα του 1890-1891 στο σπίτι του στο Ζιβερνί, στην Νορμανδία.

Ένας άλλος πίνακας από τις γνωστές θημωνιές του Μονέ είχε πωληθεί τον Νοέμβριο του 2016 από τον οίκο δημοπρασιών Christie's στη Νέα Υόρκη έναντι 81,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πίνακας που δημοπρατήθηκε χθες απεικονίζει μια θημωνιά το ηλιοβασίλεμα.

Το προηγούμενο ρεκόρ για πίνακα του Μονέ το κατείχε έργο του με ανθισμένα νούφαρα που πωλήθηκε τον Μάιο του 2018 από τον οίκο Christie's της Νέας Υόρκης έναντι 84,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η σημερινή δημοπρασία «μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την αγορά των έργων του Μονέ», σημείωσε ο Ντόουζ πριν από την χθεσινή πώληση.

Πηγή φωτογραφίας: www.claudemonetgallery.org

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider