«Δούρειος Ίππος» για την Ευρώπη οι δασμοί του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Δούρειος Ίππος» για την Ευρώπη οι δασμοί του Τραμπ
Οι δασμοί που απειλεί να επιβάλει ο Τραμπ στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων «μπορεί να είναι 'Δούρειος Ίππος' για κάτι άλλο».

Εν μέσω του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, το ενδεχόμενο ενός νέου εμπορικού πολέμου για τις ΗΠΑ, αυτή τη φορά με την Ευρώπη παραμένει ανοιχτό.

Η νέα κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως θα είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με τους δασμούς που απειλεί να επιβάλει στα αυτοκίνητα που εισάγουν οι ΗΠΑ, αν και υπάρχουν και αυτοί που λένε πως αυτός ίσως είναι ο «Δούρειος Ίππος» και όχι ο στόχος στο σχέδιο του Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNBC, τώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος έχει φορολογήσει βαριά σχεδόν όλα τα εισαγώμενα από την Κίνα προϊόντα (και η Κίνα έχει απαντήσει με ανάλογους δασμούς), ο Τραμπ καλείται να «καλύψει» τη διαφορά με την Ευρώπη.

Ειδικά όσον αφορά στην αγροτική οικονομία η οποία φαίνεται να έχει δεχτεί το ισχυρότερο πλήγμα.

Ο Ντέιβιντ Χάνερ από την Merrill Lynch αναφέρει σχετικά πως «η δασμοί στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να είναι το κόλπο του Τραμπ για να κλείσει ένα μεγαλύτερο deal στην αγροοικονομία».

Όμως, όπως τονίζει, ίσως δεν αποδειχτεί και πολύ εύκολο, καθώς η Ευρώπη είναι πολύ ευαίσθητη στον τομέα της αγροτικής παραγωγής ειδικά όταν αφορά τις εισαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider