Απίθανη μια δεύτερη προεδρική θητεία για τον Hollande

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απίθανη μια δεύτερη προεδρική θητεία για τον Hollande

Στο ναδίρ έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Francois Hollande, γεγονός που προμηνύει «συντριβή» του από τον πρώτο γύρο σε όλα τα πιθανά σενάρια, αν διεκδικήσει μια νέα θητεία στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Τα ανωτέρω προκύπτουν από νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο στη Γαλλία.

Στην περίπτωση, η οποία εξετάσθηκε έτσι κι αλλιώς, που είναι παρών στον δεύτερο γύρο, θα ηττηθεί όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός του, περιλαμβανομένης της επικεφαλής της άκρας δεξιάς, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει ποτέ ο αρχηγός του γαλλικού κράτους σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Σύμφωνα με την έρευνα των εταιρειών Odoxa/Dentsu Consulting που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Le Parisien και το δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης BFMTV, ο Francois Hollande θα συγκέντρωνε στην καλύτερη περίπτωση 15% στον πρώτο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν αύριο Κυριακή.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αποφασίσει στο τέλος της χρονιάς αν θα είναι το 2017 υποψήφιος για μια δεύτερη προεδρική θητεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider