Έκδοση ευρωομολόγων για τους πρόσφυγες ζητά ο Renzi

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκδοση ευρωομολόγων για τους πρόσφυγες ζητά ο Renzi

Μια πιο στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, με στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, η οποία θα περιλαμβάνει και έκδοση ευρωομολόγων για την ανάπτυξη, προτείνει ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μatteo Renzi, όπως αναφέρει σε άρθρο της η La Repubblica.

«H Iταλία προτείνει στην ΕΕ ένα είδος συμφώνου για τη μετανάστευση», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ρώμης. Πρόκειται για ένα τετρασέλιδο κείμενο, το οποίο ο πρωθυπουργός Matteo Renzi απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η λογική της ιταλικής πρότασης είναι ότι θα πρέπει να στηριχθούν οικονομικά οι αφρικανικές χώρες, οι οποίες θα δεχθούν να συνεργασθούν με την Ευρώπη, με στόχο τον ουσιαστικό περιορισμό των αναχωρήσεων μεταναστών από τις ακτές τους.

Σύμφωνα με την ιταλική κυβέρνηση η ΕΕ πρέπει να εγκρίνει «ευρωομόλογα για την Αφρική», ώστε να βοηθηθούν οι χώρες της ηπείρου αυτής να επενδύσουν στην ανάπτυξη. Η Ευρώπη, παράλληλα, σύμφωνα με τον Renzi, πρέπει να δημιουργήσει ειδικό Ταμείο, ώστε να χρηματοδοτήσει κοινωνικά ωφέλιμα έργα, κυρίως στην Βόρειο Αφρική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider