Επίσκεψη Tusk και Merkel στην Τουρκία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Tusk και Merkel στην Τουρκία

Στην Τουρκία θα μεταβούν στις 23 Απριλίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Frans Timmermans. Στην αποστολή θα συμμετέχει και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της συμφωνίας που έκλεισαν στις 18 Μαρτίου Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία και η οποία προβλέπει την επιστροφή στην Τουρκία όλων των μεταναστών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο, και παράλληλα την επανεγκατάσταση Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία στις χώρες της ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να μεταβούν στα νότια της Τουρκίας, στην πόλη Γκαζιαντέπ, σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρόεδρου Tusk, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και του Συμβουλίου δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη Γκαζιαντέπ βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Κίλις που βρίσκεται στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider