«Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας» σχολίασε εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση της Αngela Merkel και του αμερικανού προέδρου Barack Obama και στο περιθώριο της επίσκεψης του τελευταίου στην Έκθεση του Ανόβερου στις 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λευκού Οίκου οι ΗΠΑ δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση ενώ ο πρόεδρος Obama θα επισημάνει την ανάγκη να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος με μία συμφωνημένη ελάφρυνση.

«Δεν γνωρίζω τη δήλωση του Λευκού Οίκου», απάντησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Είναι ακόμη μια εβδομάδα μπροστά μας. Είναι αυτονόητο ότι στην επίσκεψη της Έκθεσης του Ανόβερου θα γίνει συζήτηση και για θέματα παγκόσμιας οικονομίας. Το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ευρωπαϊκή κατάσταση και για την κατάσταση της Ευρωζώνης είναι πάντα μεγάλο, και για αυτό είναι πιθανό ότι και αυτό θα αποτελέσει θέμα συζήτησης -μαζί με τα θέματα που μας απασχολούν παγκοσμίως, στην εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας, Συρία, το μεγάλο θέμα παγκόσμιου εμπορίου ΤΤΙΡ. Δεν θέλω να το προκαταλάβω, αλλά αυτά είναι κάποια κεντρικά σημεία τα οποία μπορεί κανείς να φανταστεί».

Την Κυριακή 24 Απριλίου ο Barack Obama και η Angela Merkel θα εγκαινιάσουν από κοινού την Έκθεση Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Ανόβερου, καθώς οι ΗΠΑ είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.