Επτά συλλήψεις για το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα - Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επτά συλλήψεις για το λουτρό αίματος στη Σρι Λάνκα - Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί
Μετά από έφοδο της αστυνομίας σε σπίτι στο Κολόμπο.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σπίτι στο Κολόμπο, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ξεπέρασε τους 200, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

«Συνολικά έχουμε πληροφορίες για 207 νεκρούς από όλα τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, 450 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ρούουαν Γκουνασεκέρα, στους δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την έφοδο στο σπίτι στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Οι οκτώ εκρήξεις, ορισμένες από τις οποίες , σύμφωνα με αξιωματούχους, ήταν επιθέσεις καμικάζι που ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, οδήγησαν σε άμεση λήψη αυστηρών μέτρων, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας και να μπλοκάρει την πρόσβαση σε σημαντικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσίες μηνυμάτων, περιλαμβανομένων των Facebook και WhatsApp, προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση «ανακριβών και εσφαλμένων πληροφοριών» σε σχέση με τις επιθέσεις, όπως ανέφερε.

Να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία οι έξι πρώτες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, εν μέσω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε έστειλε αίτημα για έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας έπειτα από τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. «Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Οι πρώτες εκρήξεις καταγράφηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου και του Αγίου Σεβαστιανού στην πόλη Νεγκόμπο έξω ακριβώς από την πρωτεύουσα. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις επιθέσεις, μια σε εκκλησία στη Μπατικαλόα και τρεις ακόμα σε πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, Kingsbury hotel, Shangri La hotel και Cinnamon Grand Hotel και αργότερα άλλες δύο στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις, σε μία χώρα που σπαρασσόταν για δεκαετίες από εμφύλιες διαμάχες, όταν κατά τη διάρκεια του πολέμου για την ανεξαρτησία των Ταμίλ οι βοβμιστικές επιθέσεις βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider