Τρεις «Game of Thrones» κιθάρες από τη Fender

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τρεις «Game of Thrones» κιθάρες από τη Fender

Με δυναμικούς ρυθμούς συνεχίζει η HBO την προώθηση της δημοφιλέστερης ίσως σειράς στην ιστορία της μικρής οθόνης, του περίφημου «Game of Thrones», το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Μια πρόσφατη προωθητική της ενέργεια είναι η συνεργασία της με την θρυλική εταιρία κατασκευής ηλεκτρικών κιθάρων, τη Fender, για την παρουσίαση τριών νέων μοντέλων εμπνευσμένων από την σειρά. Συγκεκριμένα η Fender έχει πλέον στο κατάλογό της μια κιθάρα ονόματι Jaguar εμπνευσμένη από τον οίκο των Λάνιστερ, μια Stratocaster εμπευεσμένη από τον οίκο των Ταργκάριεν και μια Telecaster εμπνευσμένη απο τον οίκο των Σταρκ.

Παρότι ο πειρασμός να συμπεριλάβει μόνιμα στη συλλογή της τις συγκεκριμένες κιθάρες ήταν μεγάλος για τη Fender, η απόφαση ήταν να δημιουργηθούν τρία μόνο μοντέλα, ένα από την κάθε μια, και να διατεθούν τώρα που παίζεται ο όγδοος κύκλος ως φόρος τιμής στην περίφημη σειρά.

Τα περίτεχνα μοτίβα πάνω στη Fender των Λάνιστερ χαράχτηκαν με λέιζερ σε φύλλο χρυσού 24 καρατίων. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν του Westeros, όπου οι μάχες δίνονται με χορδές και όχι με σπαθιά, στον Οίκο Λάνιστερ μια Jaguar μοιάζει να είναι το τέλειο όπλο για να συνοδέψει με ακόρντα ο Τζέιμι τον τρελό βασιλιά στον τάφο του. Κόκκινη, σαν το κόκκινο κάστρο, και καλυμμένη με χρυσό, η κιθάρα αυτή αντικατοπτρίζει την αλαζονεία, τον πλούτο και την αυταρέσκεια που είναι η σφραγίδα του οίκου.

Αντιθέτως, η κιθάρα των Σταρκ είναι το τέλειο όπλο για τον βέρο Βόρειο. Ούτε χρυσάφια, ούτε περίτεχνα μοτίβα. Σαν την αρχιτεκτονική του Winterfell, η κιθάρα φτιάχτηκε από όποια υλικά οι Σταρκ μπορούσαν να βρουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. «Η Telecaster μοιάζει να είναι το όργανο που παίζει ο "καλός" στην ιστορία» είπε ο Dan Weiss. «Είναι το όργανο που παίζει ο "σερίφης". Οι Σταρκ έχουν αυτή την ακεραιότητα χαρακτήρα, τη λογική προσέγγιση στα πράγματα του Βόρειου, και μοιάζει να το ενσαρκώνει αυτό η Telecaster» πρόσθεσε.

Αν όμως, η Telecaster είναι το όπλο των ηρώων και η Jaguar, το όπλο της ομορφιάς, και οι δυο ωχριούν μπρος σε αυτό που «κραδαίνει» ο Ταργκάριεν κατακτητής: περνώντας τις θάλασσες φέρνουν μαζί τους το πιο φοβιστικό και μαγικό όπλο, μια Stratocaster με λέπια δράκου! Άπειρες ώρες ξόδεψαν στη Fender για να σχεδιάσουν και φιλοτεχνήσουν το μυθικό τέρας. «Στην κυριολεξία, άπειρες ώρες, σχεδιάζοντας και φιλοτεχνώντας τα λέπια» είπε ο αρχιτεχνίτης της Fender, ο Ron Thorn. «Ήθελα να αλλάξω τις γωνίες και το μέγεθός τους. Μου πήρε οκτώ ώρες για το μπροστινό τμήμα της "κάσας" και έντεκα ώρες για το πίσω. Κι από πάνω, πήρα σμίλη και πρόσθεσα επιπλέον λεπτομέρειες. Είναι, σε μεγάλο βαθμό, αυθαίρετο, αλλά μοιάζει πράγματι φυσικό» εξήγησε.

Τρεις «Game of Thrones» κιθάρες από τη Fender
Τρεις «Game of Thrones» κιθάρες από τη Fender
Τρεις «Game of Thrones» κιθάρες από τη Fender

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider