Brexit: Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα θα συνεχιστούν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Οι συνομιλίες της κυβέρνησης με το Εργατικό Κόμμα θα συνεχιστούν
Οι συνομιλίες με στόχο την επίτευξη ενός συμβιβασμού για το Brexit θα συνεχιστούν.

Οι συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης με το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα με στόχο την επίτευξη ενός συμβιβασμού για το Brexit θα συνεχιστούν, ωστόσο, δεν θα διαρκέσουν για μήνες, δήλωσε σήμερα στο BBC, ο υπουργός Επικρατείας Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Ο ίδιος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις συνομιλίες, ενώ όπως είπε και οι δύο πλευρές θα είναι αναγκαίο να βρουν έναν τρόπο συμβιβασμού, στο ουσιώδες θέμα, για το αν η Βρετανία θα παραμείνει σε μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και μετά την αποχώρησή της.

Να θυμίσουμε πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έως τις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Η απόφαση αυτή, θα επανεξεταστεί σε νέα Σύνοδο τον Ιούνιο. Μέχρι τότε, το Ηνωμένο Βασίλειο, θα υποχρεωθεί να πάρει μέρος στις Ευρωεκλογές τον προσεχή Μάιο. Σε αντίθετη περίπτωση, το Brexit θα προχωρήσει χωρίς συμφωνία την 1η Ιουνίου.

Την ώρα που σχεδόν τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016, το Brexit βρίσκεται ακόμη «στον αέρα», ένα είναι το σίγουρο: Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Δείτε εδώ πώς αποκωδικοποιούν το μέλλον της Βρετανίας, έξι επενδυτικοί οίκοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider