Παγκόσμια Τράπεζα: Η Κίνα ευθύνεται για το παγκόσμιο χρέος!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παγκόσμια Τράπεζα: Η Κίνα ευθύνεται για το παγκόσμιο χρέος!
Ευθύνες στην Κίνα επιρρίπτει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας.

Η Κίνα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το επίπεδων «χρεών» που καταγράφεται παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μάλπας, ο οποίος εκλέχθηκε μόλις την προηγούμενη Παρασκευή.

«Η Κίνα προχωρά τόσο γρήγορα που μερικές περιοχές του κόσμου, βρίσκονται με υπερβολικά μεγάλα χρέη» δήλωσε ο Μάλπας, σε συνέντευξη του στο CNBC, αναφερόμενος στις τακτικές της Κίνας να δανείζει άλλα κράτη και συνέχισε: «αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Κίνα και να βρούμε λύσεις».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κίνα έχει δανείσει τρισεκατομμύρια δολαρίων σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, από τον Ιανουάριο η Κίνα κατέχει 1,12 τρισ. δολάρια σε αμερικανικά ομόλογα.

Σύμφωνα με τον Μάλπας, τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί είναι εν μέρει αποτέλεσμα της προσπάθειας της Κίνας να χρηματοδοτήσει το διεθνές πρόγραμμα «Μια ζώνη, ένας δρόμος» (One Belt, One Road). Κάτι που όπως υποστήριξε, άφησε στο διάβα του χώρες «με αδύναμες οικονομίες, υπερβολικά χρέη και προγράμματα χαμηλής ποιότητας».

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας άσκησε κριτική στην Κίνα, για την τακτική της να λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, παρά το γεγονός ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider