Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνα: Ο Τραμπ στέλνει εκπροσώπους στο Πεκίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνα: Ο Τραμπ στέλνει εκπροσώπους στο Πεκίνο
Είναι πιθανό να έχουν καταλήξει σε συμφωνία «μέχρι το τέλος Απριλίου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στέλνει την Πέμπτη στον εκπρόσωπο του εμπορίου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούχιν, στο Πεκίνο για να συνεχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το Σάββατο η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ο Λαϊτάιζερ, ο οποίος ήταν παρών στις συναντήσεις του Οβάλ Γραφείου, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά τόνισε ότι παραμένουν «μερικά πολύ μεγάλα εμπόδια».

Οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ θα συνοδεύονται από τον Αναπληρωτή Αντιπρόσωπο Εμπορίου, Τζέφρι Γκέρις και άλλα ανώτερα στελέχη.

Σύμφωνα με την Σάρα Σάντερς, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στην υποδοχή μιας αντιπροσωπείας από την Κίνα, υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου Λίου Χι, για τις συναντήσεις που αναμένεται να γίνουν στην Ουάσιγκτον από τις 3 Απριλίου και έπειτα.

Μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας απέχει εβδομάδες και όχι μήνες.

Η πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, Σαρλίν Μπαρσέφσκι, δήλωσε ότι τελικά δεν έχει σημασία πότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα θα επιλύσουν τις εμπορικές διαφορές τους, εφόσον οι εντάσεις δεν κλιμακώνονται. Όμως σύμφωνα με τις προσωπικές της προβλέψεις, μπορεί να έχουν καταλήξει σε συμφωνία «μέχρι το τέλος Απριλίου».

Η Σαρλίν Μπαρσέφσκι αναγνώρισε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο εξακολουθούν να απέχουν πολύ όσον αφορά την επίλυση των εμπορικών τους συγκρούσεων, αλλά «θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συναντηθούν», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider