Αποκάλυψη Σόιμπλε: Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ όταν προτάθηκε 3ο Μνημόνιο στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκάλυψη Σόιμπλε: Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ όταν προτάθηκε 3ο Μνημόνιο στην Ελλάδα
Ένα βήμα μακριά από το να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας αποκάλυψε πως βρέθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ότι βρέθηκε ένα βήμα από το να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αποκάλυψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο εμπνευστής της πρότασης για time – out της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δηλώνει πως όταν αυτή του η πρόταση απορρίφθηκε από την καγκελάριο Μέρκελ, βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο από την γερμανική κυβέρνηση.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση μου είπε: Θα συνεχίσεις; Αλλά αυτή ήταν μία από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ (σ.σ. στην παραίτηση)» δήλωσε ο πρόεδρος πλέον της γερμανικής Βουλής.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ακόμα ότι οι διαφωνίες του με την Άνγκελα Μέρκελ δεν υπήρξαν λίγες, σημειώνοντας πάντως πως «ήμουν πάντοτε πιστός». Και σε αυτήν του συνέντευξη ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ξεκαθαρίζει πως κατά την άποψή του η Ελλάδα δεν θα έπρεπε εξ’ αρχής να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Σόιμπλε, αναφέρεται μάλιστα και σε μια συζήτηση που είχε με τον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στον οποίο μίλησε για έξοδο από την Ευρωζώνη με ορίζοντα δεκαετίας. «Του είπα πως θα έπρεπε να μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, ότι δεν είναι ανταγωνιστική» λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την συνομιλία του με τον Παπακωνσταντίνου ενώ προσπάθησε να του εξηγήσει ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις είναι «δύσκολο να επιτευχθούν σε μια δημοκρατία».

Όπως πάντως σημειώνει ο ίδιος, η πρότασή του αυτή, δεν εισακούσθη καθώς «όλοι είπαν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider